Stúdió

A tánciskola 1992 óta működik Miskolcon. Először a modern tánc , a klasszikus balett valamint a jazz tánc alapjaival ismerkedhettek meg a belénk bizalmat fektető fiatalok, majd 1997 től a már meglévő stílusokkal párhuzamosan elindítottuk az akkor még Zoltán Erika nevével fémjelzett hip hop oktatást. Már a kezdetektől fontos szerepet kaptak a versenyek ahol országos szintem megmérettethettük magunkat. Már az első évben és az ezt követő második évben is a dobogó legfelső fokán állhattunk hip hop kategóriákban. Modern tánc terén a Táncpedagógusok Országos szövetsége által szervezett versenyeken képviseltük magunkat több stílusban is. A versenyeken nyújtott teljesítményeink alapján 2002 ben Kiváló Együttes Címet kaptak az akkor még külön működő tánciskolák, melyek 2008 tól egy egységgé kovácsolódtak de a stílusok maradtak.
Az ELTE Best Dance Company arra törekszik, hogy Miskolcon egy színvonalas élményekkel teli , minőségi táncoktatást nyújtson. Az évről évre egymásra épülő oktatási rendszerünk, valamint képzett táncpedagógusaink, és a korosztályok illetve a tudásszint szerint történő oktatás megfelelő fejlődést biztosít mindenki számára!

A tánciskolába 4 éves kortól lehet jelentkezni. Ebben a korosztályban a tánc alapjaival ismerkednek a gyermekek játékos mozgások segítségével. Az alapot a Berczik Sára nevével jelzett esztétikus testképzés , valamint tartás -, és járás javító torna és kreatív gyermektánc teszi színesebbé a nálunk töltött időt. Koreográfiákban elsősorban a hozzájuk közel álló karaktereket jelenítik és táncolják el .Ezek után a klasszikus balett alapjaival , valamint a modern tánc világával ismerkednek, ezt követően a nagyobbak Matt Matox tréningre épülő gyakorlatokat és koreográfiákat sajátítanak el.
A hip hop stílusora 7 éves kortól várjuk a gyerekek jelentkezését. Itt nagy hangsúlyt fektetünk a koordinációk elsajátítására, izolációkra épülő tréningre, és ezekkel párhuzamosan több basic mozgás megtanulására.A nagyobbak 2018 szeptemberétől már külön koreográfia – ,illetve stílusórákon valamint master class-on tökéletesíthetik tudásukat.

Csatlakozni minden év szeptemberében illetve a félévkor ( január vagy február) hónapban.

Oktatóink

Ludmányné Tóth Evelyn

Az eLTE Best Dance Company alapítója, művészeti vezetője Nívó -Díjas modern tánc pedagógus vagyok.

1994 ben szereztem modern tánc oktatói képesítést.

1999 től többszörös Országos és Nemzetközi Koreográfusi Díjjal kitüntette koreográfus vagyok.
/ESDU, HHIH, HHUH, TOSZ/

2003-ban Modern Tánc Pedagógusi Nívó-Díjat adományozott a Táncpedagógusok Országos Szövetsége kiváló szakmai tevékenységem elismeréséért:)

2010 -ben a Magyar Táncművészeti Főiskolán modern tánc oktatói szakon szereztem diplomát.

Modern és hip-hop táncok területén többszörös Országos-, Európa-, Világbajnok koreográfia, alkotója és koreográfusa vagyok!

Célom, hogy a Miskolcon élő fiatalok ugyanolyan elismerést, és minőségi oktatást kapjanak, mint a világ bármely területén táncot tanuló fiatalok, valamint, hogy a tehetséges gyermekek megtalálják életcéljukat ebben a művészeti formában!

„NEVER STOP DREAMING”

Grulyó Dóra

1999 óta vagyok az eLTE Best Dance Company tánciskola tagja, 2002-óta csoportban és formációban aktívan versenyzek és 2007-ben már Európa Bajnoki aranyéremmel büszkélkedhettem!

Oszlopos tagja voltam, vagyok a Company, Blasting Style, Wanname OB, EB, és VB bajnok csapatában.Duóban Csobán Tündével többszörös Országos Bajnokok 2016 ban pedig VB ezüst érmesek lettünk.

Aktívan 2016-tól oktatok  a tánciskolában. Amiben igazán ki tudok teljesülni az számomra a Ragga és Dance Hall stílusok világa,amit 2018 szeptemberétől már stílus órákon is oktatok a tánciskola falain belül.

Célom hogy mindenki hasonló élményeket éljen meg a tánc kapcsán mint amiket én is megéltem,átéltem.

„Enjoy the DANCE”

Kundrák Cintia

1998 ban kezdetem az eLTE Best Dance Company akkor még Miskolci Dance Stúdió tánciskolába járni.16 éven keresztül aktív táncosként vettem részt a tánciskola életében és a Felnőtt Művészképző csoporttal többször állhatunk dobogóra a Táncpedagógusok Országos Fesztiválján.

2013 n végeztem a modern-kortárs tánc csoportvezetői tanfolyamon, és azóta a kisebb gyermekeket vezetem be a tánc alapjaiba.
Célom, hogy a legkisebbekkel megismertessem a tánc mesés világát, és hogy a mozdulatokon keresztül kibontakozzon a bennünk rejlő tehetség.

„Show you TALENT”

Nagy Eszter

2005 óta vagyok a tánciskola tagja. 9 évig modern táncoltam, majd a 10. évben egy kis kihívást keresve kipróbáltam a hip-hopot is. Ennek már 4 éve, így kerültem a Blasting Style csapatba, akikkel számos országos és nemzetközi versenyen vehettem részt, többek között európa- és világbajnokságon. 2018-ban lehetőséget kaptam, hogy az itt megszerzett tudásomat tovább adjam, így már nem csak táncosként, hanem modern és hip-hop tánc oktatóként is találkozhattok velem a tánciskolában.
Mai napig aktív táncos vagyok, hiszen a mozgás teljesen az életem részévé vált, és nagyon örülök, hogy oktatóként is lehetőségem van ezt megosztani.

Akik tőlünk indultak

Halász Gábor

Fotó: Mészáros Csaba

1997 szeptemberében kezdtem el táncolni az akkor még Erika C. néven ismert tánciskolába itt Miskolcon. Egyedüli fiúként kicsit félénken jártam az órákra. 2004 -ben a Rabság című modern tánchoz fiúra volt szükség, és Evelyn nekem szólt, hogy tanuljam meg a koreográfiát. Ettől az évtől párhuzamosan jártam hip hop és modern órákra. 2005-ben én lettem az ÉV Táncosa a tánciskolában és ugyancsak ebben az évben kezdtem meg profeszionális tanulmányaimat ,a Budapest Kortárstánc Főiskolán, 2007-ben a Dance Apprantice Network Accros Europe ösztöndíj program résztvevője lettem, ahol olyan társulatok munkájában vettem részt mint a The Forsythe Company, Random Dance, Balett Preljocal és a Ballet National De Marseille. 2009- től a Ballet National De Marseille örök szerződéses tagja vagyok. Koreográfusi munkáim 2007 óta láthatóak nemzetközi színpadokon. 2015 óta szabadúszó koreográfusként / táncosként dolgozom Magyarországon. 2015- ben elnyertem a Fülöp Viktor koreográfusi ösztöndíjat. Darabjaimat a New Body Composition Co. és a Közép-Európa Táncszínház előadásában láthatóak.

Kasza Polett

Egészen kisgyermek koromtól kezdve a tánc volt a mindenem. Szerencsére szüleimnek is feltűnt a tánc iránti érdeklődésem és nekik köszönhetően kezdtem el Evelynhez járni 4 évesen. A tánciskolájában töltött évek alatt világossá vált számomra, hogy ez az én utam és 10 évesen felvételiztem a Magyar Táncművészeti Egyetemre. Az intézményben eltöltött 10 év után diplomát szereztem klasszikus balett szakon, majd megkezdtem professzionális karrierem. Szerződést kaptam a Cseh Nemzeti Baletthez, majd 2 év múlva a Szlovén Nemzeti Baletthez szerződtem. Ott eltöltött éveim alatt nagy megtiszteltetésben részesültem, demi soloist (kis szólista) címet kaptam. De mindeközben érdeklődésem egyre jobban nőtt a modern/kortárs tánc iránt. Ezért karrieremet a német Hessisches Staatsballett-nél szólistaként folytattam. Ahol világ első koreográfusok darabjait táncolhattam.
7 éves társulati munkásságom után úgy döntöttem , újabb kihívások elé állítom magam és szabadúszó táncművészként folytatootó:m pályafutásomat.

Személyiségemet mindig a tanulásvágy, új dolgok megismerése és a nyughatatlanság jellemezte, nem véletlen, hogy ez jellemző a pályafutásomra is.
Számomra a táncművészet az örökkévaló felfedezésről szól, ehhez pedig csillapíthatatlan kíváncsiság párosul.

Takács Tímea

Fotó: Marcello Rapallino

Gyerekkorom óta, a mozgás a lételemem. Szeretek különféle stílusokban megmutatkozni a színpadon, fantasztikus érzés, hogy a táncon keresztül bármivé, bárkivé átalakulhatok…

A szüleim a pozitív gondolkodásmódra neveltek, igyekszem a nehezebb pillanatokban is megtalálni a jót, amiért hálás lehetek. Számomra nagyon fontos az egymás iránti tisztelet, alázat, szeretet és a hit.

16-21 éves korom között 5 éven keresztül voltam a tánciskola tagja aminek ekkor még Miskolci Dance Studio volt a neve.
A legtöbb barátomat, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot, a tánciskolába szereztem.
Ezek után tanulmányaimat Miskolcon és Budapesten folytattam.
Először kortárs táncosként, majd a musical és ashow tánc világában folytattam táncosi pályafutásomat.

Tanulmányok:

2007-2009 S. P. I. C. Művészeti Líceum
Színházi táncos szak – Miskolc –
2009-2012 Magyar Táncművészeti Főiskola nappali tagozat táncos és próbavezető- moderntánc szakirány – Budapest –

2012-2013 A Miskolci képzetTtársítás szabad társulás tagja – kortárstáncos –

2012-2013 No Comment Hip Hop Dance School
2013-2014 Radnóti Színház – Budapest –
2014 Street Art Project Performances- kortárstáncos – Budapest –
2013-2015 Gangaray Dance Company/ Trambulin
kortárstáncos – Budapest –

Külföldi tapasztalatok:

2014 Die nacht der musicals turné
– Ausztria, Svájc, Németország-
Musical táncos

2015 Cruise line Tallink Romantika
– Észtország – Svédország –
Show táncos

2016 European Circus Festival
– Liége –
Show táncos és bűvész asszisztens

2017 Trocadero Színház
-Belgium, Liége –
Párizsi revü, cabaretshow, show táncos

2017 Cruise Line M/S Victoria I
– Észtország – Svédország –
Latin – hip hop, show táncos és tánc kapitány

2017 Perla Casino
– Szlovénia –
Show táncos és tánc kapitány

2018 Trocadero Színház
-Belgium, Liége –
Principal táncospm

2018. Július 1. – től Son Amar
– Spanyolország-
Show táncos

Néhány tapasztalat, segítő gondolat:

„Hidd el, hogy sikerülhet, bármi is legyen a célod.”

„Tudj örülni mások sikerének, ha valaki jó azt ismerd el, az még jobb, ha tudsz is tanulni tőle.”

„Az igazság az, hogy mindig lesz olyan, hogy valaki jobb nálad, viszont hozd ki magadból a legtöbbet és légy kitartó,szorgalmas, de legfőképpen türelmes.”

„Irigyeid mindig lesznek, de attól te ne legyél az, inkább segíts, tanulj, fejlődj, fejlődj, fejlődj 🙂 és az élet majd vissza adja valamilyen formában, mindazt amit teszel…”

Szüleimet idézve :

„Sose feledd honnan jöttél” – és ez így igaz.